Csicseriborsó tikka masala
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 3/4 csésze (120g) csicseriborsó
- 1 csésze (250ml) sűrített paradicsom
- 1 ek. olívaolaj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb édesburgonya
- 1 db paradicsom
- 1/2 csésze (130 ml) sűrített kókusztej
- 1-2 szál petrezselyem
- 1,5 tk. garam masala (koriander, római kömény, szárított gyömbér, kardamom, szegfűszeg, fahéj, babérlevél)
- 1/2 tk. kurkuma
- 1/2 tk. cayenne bors
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Áztassuk be a csicseriborsót körülbelül 10-12 órára bő vízben.
- Főzzük puhára sós vízben kb. 1-1,5 óra alatt.
- Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
- Daraboljuk fel a paradicsomot, illetve az édesburgonyát, és adjuk a piruló hagymákhoz.
- Öntsük fel paradicsomszósszal és egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a fűszereket.
- Ha az édesburgonya kezd puhulni, keverjuk hozzá a csicseriborsót és a kókusztejet. Szükség esetén adhatunk még hozzá egy kevés vizet.
- Főzzük még néhány percig, majd tálaljuk rizzsel, tortillával és friss petrezselyemmel.
Tipp a dietetikustól: a csicseriborsó kiváló fehérje és rost forrás, így hozzájárul a hosszan tartó jóllakottsághoz. Gazdag folsavban, ami többek között fontos a sejtosztódásban, így a szövetek regenerációjában.
Recept és fotó: Biorganik Online Kft. (engedéllyel megjelenítve).