Aszalt paradicsomos zöldborsós saláta
Hozzávalók (2 főre):
- zöldborsó: 160 g
- aszalt paradicsom: 40 g
- bébi spenót: 65 g
- saláta mix (bébi spenót, céklalevél, rukkola): 120 g
- kígyóuborka: 100 g
- újhagyma: 15 g
- dió vagy törökmogyoró: 10 g durvára vágva
Elkészítés:
- Az aszalt paradicsomot beáztatjuk vízbe és 20-30 percre állni hagyjuk, hogy megszívja magát, majd felcsíkozzuk vagy kockázzuk. Ha olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, ne áztassuk vízbe, csak daraboljuk fel.
- A zöldborsót pár perc alatt megfőzzük.
- Az újhagymát vékony karikákra, a kígyóuborkát pedig cikkekre vágjuk.
- Összekeverjük az összes hozzávalót és a bazsalikomos szósszal (alább) és a durvára vágott olajos maggal tálaljuk. (Ha nagyon extra salátát szeretnénk, akkor használjunk egy kis marék pirított fenyőmagot.)
Forrás: Magyarvári Szilvia - dietetikus, Béke a tányéron