Chilis vöröslencse és csicseriborsó leves

Chilis vöröslencse és csicseriborsó leves

Chilis vöröslencse és csicseriborsó leves

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál római köménymag
  • Egy nagy csipet chilipehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 140 g vöröslencse
  • 850 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 1 x 400 g-os konzerv paradicsom (egész vagy darabolt)
  • 1 x 200 g-os konzerv csicseriborsó, lecsöpögtetve és átöblítve
  • Egy kis csokor koriander, durvára aprítva (pár levél félretéve a díszítéshez)
  • 4 evőkanál natúr tejmentes joghurt a tálaláshoz

Elkészítés:
Hevíts fel egy nagy lábast, és szárazon pirítsd benne a köménymagot és a chili pelyhet 1 percig, vagy amíg pattogni és illatozni nem kezdenek.

Add hozzá az olívaolajat és az apróra vágott vöröshagymát, majd főzd 5 percig, amíg a hagyma megpuhul.

Keverd hozzá a vöröslencsét, az alaplevet (vagy vizet) és a konzerv paradicsomot, majd forrald fel. Lassú tűzön főzd 15 percig, amíg a lencse megpuhul.

Botmixerrel vagy konyhai robotgépben pürésítsd a levest durva állagúra, majd öntsd vissza a lábasba. Add hozzá a lecsöpögtetett, átöblített csicseriborsót.

Óvatosan melegítsd újra, ízesítsd sóval, borssal, és keverd bele a durvára aprított koriandert, néhány levél kivételével. Tálaláskor kanalazd rá a joghurtot, és szórd meg a félretett korianderlevelekkel.

Jó étvágyat!

Kulcsszavak: vegán, növényi, vöröslencse, leves, csicseriborsó
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious