Chilis vöröslencse és csicseriborsó leves
Hozzávalók:
- 2 teáskanál római köménymag
- Egy nagy csipet chilipehely
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma, apróra vágva
- 140 g vöröslencse
- 850 ml zöldségalaplé vagy víz
- 1 x 400 g-os konzerv paradicsom (egész vagy darabolt)
- 1 x 200 g-os konzerv csicseriborsó, lecsöpögtetve és átöblítve
- Egy kis csokor koriander, durvára aprítva (pár levél félretéve a díszítéshez)
- 4 evőkanál natúr tejmentes joghurt a tálaláshoz
Elkészítés:
Hevíts fel egy nagy lábast, és szárazon pirítsd benne a köménymagot és a chili pelyhet 1 percig, vagy amíg pattogni és illatozni nem kezdenek.
Add hozzá az olívaolajat és az apróra vágott vöröshagymát, majd főzd 5 percig, amíg a hagyma megpuhul.
Keverd hozzá a vöröslencsét, az alaplevet (vagy vizet) és a konzerv paradicsomot, majd forrald fel. Lassú tűzön főzd 15 percig, amíg a lencse megpuhul.
Botmixerrel vagy konyhai robotgépben pürésítsd a levest durva állagúra, majd öntsd vissza a lábasba. Add hozzá a lecsöpögtetett, átöblített csicseriborsót.
Óvatosan melegítsd újra, ízesítsd sóval, borssal, és keverd bele a durvára aprított koriandert, néhány levél kivételével. Tálaláskor kanalazd rá a joghurtot, és szórd meg a félretett korianderlevelekkel.
Jó étvágyat!