Gluténmentes blondie

Gluténmentes blondie

Gluténmentes blondie

Hozzávalók:

  • 200 g zabliszt
  • 170 g puha datolya (pl.: papírdobozos)
  • 130 g konzerv fehérbab leöblítve
  • 300 g növényi tej
  • 80 g növényi olaj
  • 1 tk. vanília
  • 1 ek. őrölt lenmag
  • 50 g étcsokoládé

Elkészítés:

  • Kimérjük a zablisztet és az őrölt lenmagot, a többi hozzávalót (kivéve csokoládé) pedig turmixgépben krémesre turmixoljuk.
  • Homogénre keverjük a száraz és nedves részt és sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
  • 15 percre állni hagyjuk, addig előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  • Ezután 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, a kihűlt sütit kockákra vágjuk és ezzel díszítjük.
Kulcsszavak: vegán, növényi, fehérbab, süti, desszert, bab, hüvelyes
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious