Gluténmentes blondie
Hozzávalók:
- 200 g zabliszt
- 170 g puha datolya (pl.: papírdobozos)
- 130 g konzerv fehérbab leöblítve
- 300 g növényi tej
- 80 g növényi olaj
- 1 tk. vanília
- 1 ek. őrölt lenmag
- 50 g étcsokoládé
Elkészítés:
- Kimérjük a zablisztet és az őrölt lenmagot, a többi hozzávalót (kivéve csokoládé) pedig turmixgépben krémesre turmixoljuk.
- Homogénre keverjük a száraz és nedves részt és sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
- 15 percre állni hagyjuk, addig előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- Ezután 30-35 perc alatt megsütjük.
- Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, a kihűlt sütit kockákra vágjuk és ezzel díszítjük.
