Könnyű vegán chilis bab

Könnyű vegán chilis bab

Könnyű vegán chilis bab

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál növényi olaj (pl. napraforgóolaj)
  • 1 sárga vagy fehér hagyma, apróra vágva
  • 1 piros paprika, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1,5 evőkanál chili por
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál oregánó
  • ½ teáskanál fahéj
  • 4 csésze konzerv darabolt paradicsom
  • 2 csésze főtt lencse
  • 2 csésze főtt vörös bab
  • 2 csésze fagyasztott kukorica, kiolvasztva és lecsöpögtetve
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. Egy nagy edényt közepes hőfokra melegíts fel, és párold meg a hagymát az olajon kb. 2 percig, amíg megpuhul és illatos lesz. Ezután add hozzá a piros paprikát, és főzd még 1 percig.
  2. Add hozzá az összes fűszert, és keverd jól össze. Párold további 2 percig, majd add hozzá az aprított fokhagymát, és keverd össze. Ha szükséges, csökkentsd a hőt, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Adj hozzá egy kis mennyiségű darabolt paradicsomot, hogy feloldja az edény aljára ragadt keveréket. Párold ezt még 2 percig.
  3. Add hozzá a maradék darabolt paradicsomot, a lencsét, a vörös babot, a kukoricát, a tengeri sót és az őrölt fekete borsot. Keverd össze, tedd rá a fedőt, és lassú tűzön párold 20 percig. Ha több időd van, tovább is főzheted, de már ennyi idő után is nagyon finom.
  4. Tálaláskor díszítsd vegán tejföllel, aprított újhagymával és további őrölt fekete borssal.

Jó étvágyat!

Tipp a dietetikustól: a vörösbab színét a polifenoloknak köszönheti, amelyek erős antioxidánsok, csökkenthetik a gyulladást és védik a sejteket. Számos régióban, köztük Magyarországon is termeszthető.

Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious