Mázas sült tofu
Ezt a receptet bátran elkészítheted a Húsvéti asztalra, pirított retek körettel, de szuper főzelék feltétnek vagy buddha tál alapanyagnak is.
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
- 2 blokk füstölt tofu (360g)
- 2 ek. szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. növényi olaj
- 1 ek. barna cukor
- 1 ek. mustár
- 2 ek. víz
- 1 ek. sörélesztőpehely
- só: ízlés szerint
Elkészítés:
- Vágd be az egész tofu blokkot ferdén mindkét irányban, majd locsold meg szójaszósszal és 180°C-os sütőben 45 percig süsd meg.
- A mázhoz az olajon pirítsd le a zúzott fokhagymát, add hozzá a többi alapanyagot és pár percig pirítsd össze, amíg sűrű szószos állagot nem kapsz.
- Ezzel a mázzal kenegesd be a sült tofut és tedd vissza a sütőbe még 10-15 percre.
- Tálald valamilyen zöldség vagy gabona körettel, vagy főzelék feltétként.
