Mázas sült tofu

Mázas sült tofu

Mázas sült tofu

Ezt a receptet bátran elkészítheted a Húsvéti asztalra, pirított retek körettel, de szuper főzelék feltétnek vagy buddha tál alapanyagnak is.

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

  • 2 blokk füstölt tofu (360g)
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. víz
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • só: ízlés szerint

Elkészítés:

  • Vágd be az egész tofu blokkot ferdén mindkét irányban, majd locsold meg szójaszósszal és 180°C-os sütőben 45 percig süsd meg.
  • A mázhoz az olajon pirítsd le a zúzott fokhagymát, add hozzá a többi alapanyagot és pár percig pirítsd össze, amíg sűrű szószos állagot nem kapsz.
  • Ezzel a mázzal kenegesd be a sült tofut és tedd vissza a sütőbe még 10-15 percre.
  • Tálald valamilyen zöldség vagy gabona körettel, vagy főzelék feltétként.
Kulcsszavak: vegán, növényi, tofu, szója, húsvét, feltét
Receptkártya készítője WP Delicious