Piros pesztós tészta
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- növényi olaj
- 220 g paradicsompüré
- 20 g aszalt paradicsom
- 40 g mandula vagy kesudió
- 180 g füstölt tofu
- 1 ek. keményítő
- 1 ek. szójaszósz
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 100 g főtt csicseriborsó
- friss vagy szárított bazsalikom
- só, bors: ízlés szerint
- 60 ml növényi tej
- adagonként 80 g durum tészta
- tálalás: brazil dió
Elkészítés:
- A hagymát csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és az aszalt paradicsomot és szintén összepirítjuk.
- Felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, majd mehet bele a csicseriborsó is.
- Pár perc után turmixgépbe tesszük az alapot, hozzáadjuk a növényi tejet, a mandulát és a tofuból 50 grammot és krémesre turmixoljuk.
- Összekeverjük a kifőtt tésztával.
- A tofut darabokra tördeljük vagy felkockázzuk és kevés szójaszósszal és 1 púpos ek. keményítővel összeforgatjuk.
- A tofut kevés olajon megpirítjuk és ezzel tálaljuk a tésztát.
- A tetejére pedig 1-1 szem brazil diót reszelünk.
