Piros pesztós tészta

Piros pesztós tészta

Piros pesztós tészta

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • növényi olaj
  • 220 g paradicsompüré
  • 20 g aszalt paradicsom
  • 40 g mandula vagy kesudió
  • 180 g füstölt tofu
  • 1 ek. keményítő
  • 1 ek. szójaszósz
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 100 g főtt csicseriborsó
  • friss vagy szárított bazsalikom
  • só, bors: ízlés szerint
  • 60 ml növényi tej
  • adagonként 80 g durum tészta
  • tálalás: brazil dió

Elkészítés:

  • A hagymát csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és az aszalt paradicsomot és szintén összepirítjuk.
  • Felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, majd mehet bele a csicseriborsó is.
  • Pár perc után turmixgépbe tesszük az alapot, hozzáadjuk a növényi tejet, a mandulát és a tofuból 50 grammot és krémesre turmixoljuk.
  • Összekeverjük a kifőtt tésztával.
  • A tofut darabokra tördeljük vagy felkockázzuk és kevés szójaszósszal és 1 púpos ek. keményítővel összeforgatjuk.
  • A tofut kevés olajon megpirítjuk és ezzel tálaljuk a tésztát.
  • A tetejére pedig 1-1 szem brazil diót reszelünk.
Kulcsszavak: vegán, növényi, pesto, tészta, csicseriborsó, tofu
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious