Vöröslencsés-sütőtökös dahl

Vöröslencsés-sütőtökös dahl

Vöröslencsés-sütőtökös dahl

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 hagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • ½ teáskanál cayenne bors
  • 400 g sütőtök, meghámozva, 2 cm-es kockákra vágva (tisztított mennyiség)
  • 1 x 400 g-os konzerv darabolt paradicsom
  • 1,2 l zöldségalaplé
  • 1 púpos evőkanál mangó csatni
  • 300 g vöröslencse
  • 1 kis csomag friss koriander, durvára aprítva
  • Naan vagy másfajta kenyér a tálaláshoz

Elkészítés:
Tedd az olajat és a hagymát egy lábasba, és főzd 5 percig. Keverd hozzá a fokhagymát, és főzd még 1 percig, majd add hozzá a fűszereket és a sütőtököt. Alaposan keverd össze.

Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot, az alaplevet és a mangó csatnit, ízesítsd sóval, borssal. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd kb. 10 percig. Add hozzá a vöröslencsét, és főzd további 20 percig, amíg a lencse és a tök megpuhulnak.

Keverd bele a koriandert, és tálald meleg kenyérrel.

Jó étvágyat!

Kulcsszavak: vegán, növényi, sütőtök, vöröslencse, dahl, főétel
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious