Vöröslencsés-sütőtökös dahl
Hozzávalók:
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 hagyma, finomra aprítva
- 1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- ½ teáskanál cayenne bors
- 400 g sütőtök, meghámozva, 2 cm-es kockákra vágva (tisztított mennyiség)
- 1 x 400 g-os konzerv darabolt paradicsom
- 1,2 l zöldségalaplé
- 1 púpos evőkanál mangó csatni
- 300 g vöröslencse
- 1 kis csomag friss koriander, durvára aprítva
- Naan vagy másfajta kenyér a tálaláshoz
Elkészítés:
Tedd az olajat és a hagymát egy lábasba, és főzd 5 percig. Keverd hozzá a fokhagymát, és főzd még 1 percig, majd add hozzá a fűszereket és a sütőtököt. Alaposan keverd össze.
Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot, az alaplevet és a mangó csatnit, ízesítsd sóval, borssal. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd kb. 10 percig. Add hozzá a vöröslencsét, és főzd további 20 percig, amíg a lencse és a tök megpuhulnak.
Keverd bele a koriandert, és tálald meleg kenyérrel.
Jó étvágyat!