Vegán „tojás”krém
Ezt a receptet bátran elkészítheted a Húsvéti asztalra a vegán vagy tojásallergiás családtagok, vendégek számára.
A fekete só tojás ízt kölcsönöz neki, ami bárkit könnyedén megtéveszt. A végén még lehet bizonygatnod kell, hogy biztos nem tojásból készült! :)
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
- 1 blokk / 180 g tofu (sima vagy füstölt)
- 1 szál újhagyma karikákra vágva
- 120 g növényi tejföl
- 1-2 tk. mustár
- 1 csapott tk. kurkuma
- 1 tk. fekete só
- só, bors: ízlés szerint
- 2 ek. petrezselyemzöld (apróra vágva)
- medvehagyma (1 kis marék - opcionális)
Elkészítés:
- A hozzávalókat aprítógépbe tesszük az újhagyma és petrezselyem kivételével és leturmixoljuk. Minél tovább hagyjuk benne, annál krémesebb lesz az állaga.
- Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük, a petrezselymet apróra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe.
- Elkészíthetjük így natúr változatban, de medvehagymával is nagyon finom. Ez esetben cseréljük ki az újhagymát egy kis marék medvehagymára és turmixoljuk bele a krémbe.
