Vegán „tojás”krém

Vegán „tojás”krém

Vegán „tojás”krém

Ezt a receptet bátran elkészítheted a Húsvéti asztalra a vegán vagy tojásallergiás családtagok, vendégek számára.

A fekete só tojás ízt kölcsönöz neki, ami bárkit könnyedén megtéveszt. A végén még lehet bizonygatnod kell, hogy biztos nem tojásból készült! :)

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

  • 1 blokk / 180 g tofu (sima vagy füstölt)
  • 1 szál újhagyma karikákra vágva
  • 120 g növényi tejföl
  • 1-2 tk. mustár
  • 1 csapott tk. kurkuma
  • 1 tk. fekete só
  • só, bors: ízlés szerint
  • 2 ek. petrezselyemzöld (apróra vágva)
  • medvehagyma (1 kis marék - opcionális)

Elkészítés:

  • A hozzávalókat aprítógépbe tesszük az újhagyma és petrezselyem kivételével és leturmixoljuk. Minél tovább hagyjuk benne, annál krémesebb lesz az állaga.
  • Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük, a petrezselymet apróra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe.
  • Elkészíthetjük így natúr változatban, de medvehagymával is nagyon finom. Ez esetben cseréljük ki az újhagymát egy kis marék medvehagymára és turmixoljuk bele a krémbe.
Kulcsszavak: vegán, növényi, tofu, szója, húsvét, feltét
Receptkártya készítője WP Delicious