Blog
Hüvelyesek a Húsvéti asztalon

Hüvelyesek a Húsvéti asztalon

A húsvéti asztalról sokak számára nem hiányozhat a sonka és tojás, azonban ha szeretnél pár fenntarthatóbb fogást is az ünnep részévé tenni, esetleg vegán, tej-, vagy tojásallergiás vendéget is vársz, akkor ezekkel az ételekkel nem foghatsz mellé!

Mindenképp érdemes a hüvelyesekhez nyúlni, hiszen fehérjedús, rostokban gazdag alapanyagok, amelyekkel ízletes és tápláló fogásokat készíthetsz.

Miért válasszuk a hüvelyeseket?

  • Fenntarthatóbbak: A hüvelyesek termesztése kisebb ökológiai lábnyommal jár, mint az állati eredetű ételek előállítása. 
  • Táplálóak: Szuper növényi fehérjeforrások, rostban, folsavban, B-vitaminokban és vasban gazdagok.
  • Allergén: Tej- és tojásmentesek, így az allergiásoknak jó opciót adnak a belőlük készült ételek.
  • Gazdaságos: A hüvelyesek pénztárcabarát fehérjeforrások.

Hoztunk nektek pár sós ötletet Húsvétra:

Persze az édes fogások sem maradhatnak ki, készíthetsz például egy isteni, fehérjében gazdag epres sajttortát.

Bizony a húsvéti asztalon is helye van a növényi fogásoknak. Próbáld ki őket bátran!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!