Blog

Hüvelyesek a Húsvéti asztalon
A húsvéti asztalról sokak számára nem hiányozhat a sonka és tojás, azonban ha szeretnél pár fenntarthatóbb fogást is az ünnep részévé tenni, esetleg vegán, tej-, vagy tojásallergiás vendéget is vársz, akkor ezekkel az ételekkel nem foghatsz mellé!
Mindenképp érdemes a hüvelyesekhez nyúlni, hiszen fehérjedús, rostokban gazdag alapanyagok, amelyekkel ízletes és tápláló fogásokat készíthetsz.
Miért válasszuk a hüvelyeseket?
- Fenntarthatóbbak: A hüvelyesek termesztése kisebb ökológiai lábnyommal jár, mint az állati eredetű ételek előállítása.
- Táplálóak: Szuper növényi fehérjeforrások, rostban, folsavban, B-vitaminokban és vasban gazdagok.
- Allergén: Tej- és tojásmentesek, így az allergiásoknak jó opciót adnak a belőlük készült ételek.
- Gazdaságos: A hüvelyesek pénztárcabarát fehérjeforrások.
Hoztunk nektek pár sós ötletet Húsvétra:
- Pácolt sült tofu sonka helyett vagy mellé
- Tejmentes körözött
- Hamis tojáskrém
- Medvehagymás hummusz – egészítsd ki a natúr változatot egy kis marék friss medvehagymával.
Persze az édes fogások sem maradhatnak ki, készíthetsz például egy isteni, fehérjében gazdag epres sajttortát.

Bizony a húsvéti asztalon is helye van a növényi fogásoknak. Próbáld ki őket bátran!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!
Szilvia Magyarvári
0
Tags :